Gáztűzhelyek

Vesta tűzhelyek

Az SVT-WAMSLER Rt. által gyártott tűzhelycsalád különböző felszereltésggel eltérő komfortfokozattal készül. A gáz- és a Kombi tűzhelyeken három, illetve négy gázfőzőhely van, három különböző teljesítménnyel.

A Vesta Variant tűzhelyek két-két különböző teljesítményű gázégővel és elektromos főzőlappal szereltek.

A Vesta Kombi és Variant tűzhelyek elektromos sütővel rendelkeznek. A tűzhelyek gázfőző és sütőégői thermoelektromos égésbiztosítóval vannak felszerelve, amyelek a lángkialvás esetén a gázömlést megakadályozzák.

A tűzhelycsalád a háztartási gáztűzhelyek kategóriájába tartozik, méretezése a háztartási igényeknek megfelelően történt. Az egyes típusok műszaki adatait, felszereltségét a lenti táblázat tartalmazza. Tekintettel arra, hogy a tűzhely teljesítményértékeit egy adott gázfajtára állítjuk be, a következő táblázatban közöljük az egyes gázfajták jellemzőit, amelyekre ezen teljesítmények vonatkoznak: A táblázatból látható, hogy egyes gázok fűtőértékei és csatlakozási nyomásai nagymértékben eltérnek egymástól. Ha Ön olyan tűzhelyet vásárolt, amelynek beállítása megegyezik az Őn által használható gázfajtával, a helyi viszonyoknak megfelelő jó lángképre vonatkozó finombeállítást javasoljuk szakemberrel szíveskedjék elvégeztetni. Az égők lángképe akkor jó, ha az égő körben ég, a léng az égőfedélről nem válik le, a láng színe halványkék. Földgáztüzelés estén égés közben halk sistergés hallható. A földgázra történő bekötést csak szakember végezheti, akinek a szükséges finomszabályzásokat a helyszínen kell elvégezni. Abban az esetben, ha Ön PB-gázt használ és földgázra beállított készüléket vásárolt, az átszabályozást szakemberrel végeztesse el.

Vesta tűzhely típusismertetés és működés

A tűzhelyek zománcozott kivitelben három, vagy négy főzőhely kiképzéssel készülnek. A lenti ábra egy LUX, Kombi és Variant típusú tűzhelyet mutat be, a szövegben említett fontosabb alkatrészek megnevezésének feltüntetésével.

A készülék három fő részből áll:

    • burkolat az állvánnyal
    • főzőrendszer
    • sütőrendszer

Burkolat az állvánnyal:

A burkoló elemek fehér vagy színes színű zománcbevonattal készülnek. Az állványt egy merev vázszerkezet alkotja, amelyre a burkoló elemeket felszerelik.

Főzőrendszer:

Gázégők:

A tűzhelyek egy db. 1,00KW, két db. 1,35 KW (három főzőhelyes tűzhelyeknél egy db ) és egy db 2,10 KW teljesítményű gázégővel rendelkeznek (a Variant típusok egy db. 1,35 KW és egy db. 2.10 KW teljesítményű égővel).

Minden főzőégő thermoelektromos égésbiztosítóval szerelt, amely lángkialvás esetén megakadályozza a további gázömlést.

A gázcsapok állítható fúvókákkal készülnek, vagyis átszabályozással minden gáz használatára alkalmasak. Ezt a átállítást, valamint a megfelelő lángképet, a jó főzési hatásfok biztosításához szükséges finomszabályozást –mint azt már javasoltuk – szakképzett szerelővel ajánlott elvégeztetnie.

Elektromos főzőlapok ( Variant típusnál )

A készüléken egy kis és egy nagy teljesítményű főzőlap található, amely 6 teljesítményfokozatban kapcsolható, a főzési szükséglet szerint.

Sütőrendszer:

Sütőégő rendszer:

A gázüzemű sütő égője acélcsőből készült körégő, amelyen megfelelő méretű és számú furat található. Felületi bevonata hőálló festék. Thermoelektromos égésbiztosítóval és minden gázra alkalmas átállítható fúvókával készül.

A sütő hőfokszabályzós csappal rendelkezik, mely működés közben a hőmérséklet 160-300 C között szabályozza.

A „LUX” típus sütővilágítással rendelkezik.

Elektromos sütő (Kombi és Variant típusoknál):

A sütő alsó-felső fűtéssel szerelt. Az alsó-felső fűtés együtt és külön is kapcsolható. A beépített thermosztát a sütő hőmérsékletét 50-250 C között folyamatosan szabályozza.

A grillfűtés az alsó és felső fűtéstől függetlenül kapcsolható. A készülék sütővilágítással rendelkezik.