Gáztűzhelyek

Karancs tűzhely

 

A karancs gáztűzhely tipusai

A karancs tipusú gáztűzhelyek a G-750 tűzhelycsalád fejlesztéséből születtek. Műszaki paramétereit tekintve nincs lényeges különbség a két típus között.

Ezek a készülékek is többféle változatban kerülnek forgalomba. A különféle változatokat szintén szám és betűjelekkel látták el. A számok a főzőhelyeket jelölik, a betüjelzéseket azonban érdemes megjegyezi, mert a beszabályozó számára is fontos útmutatót adnak.

A "T" jelű karancs gáztűzhely sütőkamrája nincs felszerelve hőmérséklet-szabályozóval!

A "P" jelű karancs tűzhelyeken megtaláljuk a hőmérséklet-szabályozót.

Az "E" jelű karancs gáztűzhelyeken hasonlóan a G-750 tipusú tűzhelyekhez az elektromos gyújtást jelöli.

A tűzhelycsalád tagja a Karancs kombi. A készülék magas igények kielégítésére alkalmas luxuskivitelű tűzhely. A készülék egyesíti a takarékos, gyors gázüzemű főzés és a pontosan szabályozható, grillezési lehetőséget is adó eleketromos sütő előnyeit.

A sütőkamrát elektromos üzemre készítették alsó-felső fűtéssel, mely együtt és külön is bekapcsolható. A beépített grillfűtőtest és grillmotor lehetőséget nyújt különféle ételek készítésére. A készülék elektromos terhelése:

felső sötőfűtés 1,2kW

alső sütőfűtés 1,2kW

grillfűtés 2,5kW

elektromos összterhelés (max.) 2,5kW

Karancs tűzhely típusismertetése

A karancs típusú tűzhelycsalád különböző felszereltséggel, eltérő komfortsági fokozattal készül.

Minden karancs készüléken kis teljesítményű, normál és nagy teljesítményű főzőégő található. Valamennyi típusnál a főzőégők és a gázüzemű sütőnél a sütőégő is thermoelektromos égésbiztosítóval felszereltek, mely a láng kialvása esetén a gázömlést megakadályozza.

A főzőégők használata, ill. kezelése minden típusnál azonos módon történik, "A készülék üzembehelyezése" menüpont szerint. A sütő használatát a típusonként eltérő gázszabályozők, ill. elektromos szabályozók működésének megffelelően kell végezni.

A karancs típusú háztartási tűzhelyek zománcozott kivitelben, 3 vagy 4 főzőhely kiképzéssel gáz- vagy elektromos üzemű sütőfűtéssel készülnek.

A karancs készülék három fő részből áll:

    • burkolat az álvánnyal
    • főzőégő rendszer
    • sütőfűtés rendszer

Burkolat az álvánnyal:

A burkoló elemek fehér, ill. barna színű zománcbevonattal készülnek. Az állvány egy merev vázszerkezetet alkot, amelyre a burkoló elemek kerülnek feleszerelésre.

Karancs főzőégő rendszer:

minden készülék 1 db vagy 2 db (típustól függően) normál, 1 db nagy és 1 db kisteljesítményű gázégőt tartalmaz. Minden főzőégő thermoelektromos égésbiztosítóval ellátott és a gázcsapok állíthetó fúvókás kiképzésűek, tehát minden gáz használatára alkalmasak. A gázégők aluminiumból készülének.

Karancs gáztűzhely sütőfűtés rendszere:

A gázüzemű sütő esetén a sütőégő acélcsőből készült, amelyen megfelelő méretű és számú furat található. Felületi bevonata hőálló ezüst festék. Thermoelektromos gyújtásbiztosítóval és minden gázra alkalmas állítható fúvőkával készül.

A karancs gázüzemű sütő típustól függően készülhet:

- háromállású gázcsappal (zárt-teljes-takarék állás)

- hőfokszabályozós gázcsappal (433K - 573 K ) (160-300 C) 8 fokozat

Elektromos üzemű sütő:

- hőfokszabályozós elektromos kapcsoló (433 K- 573 K) (160-300 C) 8 fokozat + grill.