Gáztűzhelyek

Grilezés

Csak Kombi és Variant típusoknál!

A kapcsológombot a "grill" jelzéshez forgatva működésbe hozzuk a grillfűtőtestet és a grillmotort.

Ebben az esetben a hőfokszabályzó a hőmérséklet nem szabályozza, mint hővédelem működik, és ha a hőmérséklet a sütőbben a megengedettnél magasabb értéket ér el, azonnal kikapcsol (250 °C-nál).

FIGYELEM!

- Grillezés esetén a sütőajtó nem lehet zárva!

- A forgó-, ill. kapcsológomb megóvása céljából a védőlemezt használni kell!

Előkészület a grillezéshez:

- A sütőajtó lenyitása után a csuklóknál kétoldalt található nikkelezett reteszgombokat ütközésig a sütőajtó alsó széla felé toljuk. Ezáltal a sütőajtó teljes mértékben nem zárható be. (Kb. 100 mm-re áll az előrésztől a sütőajtó felső széle).

- A védőlemezt a szerelvényfal alatt kiképzett nyílásokba helyezzük.

- A zománcozott tepsibe szerelt hüvelyekbe helyezzük a grillállványt, majd ráhelyezzük a grillnyársat, melyre előzőleg előkészítettük a grillezni kívánt húsféleségeket.

- A grillnyárssal együtt a tepsit az alsó bordára helyezve a sütőbe tóljuk, ügyelve arra, hogy a nyárs kiképzett vége a grillmotor hajtócsonkjába beilleszkedjen.

- A kapcsológombot "grill" jelzéshez forgatjuk, s ezáltal bekapcsoljuk a fűtőtestet és a motort, amely lassan forgatja a nyársat.

- Grillezést végezhetünk úgy is, hogy a zománcozott mély tepsire helyezzük a grillrácsot és erre rakjuk a sütni kívánt hússzeleteket, kolbászt, stb.