Gáztűzhelyek

Gordon Ramsay a konyha ördöge

Gordon Ramsay a méltán híres sztárszakács nevéhez számtalan étterem, szakácskönyv és tévé műsor fűződik, de ma már megvásárolhatjuk a professzionális konyhai eszközöket, illetve edény készleteket is, amelyekhez a nevét adta. Erről az érdekes sztár szakácsról és a nevéhez fűződő konyhai eszközökről indítunk most egy cikksorozatot, hiszen ezeket az eszközöket érdemes megismerni!

Ki is az a Gordon Ramsay?

Gordon 1966-ban született Skóciában, 5 éves korától kezdve pedig Angliában él. Fiatal korában a sportpályafutáson gondolkodott, futballista szeretett volna lenni. Egy sérülés következtében viszont le kellett mondania erről az álmáról, így a szakácstudományok iránt kezdett el érdeklődni. Elvégzett egy hétköznapi vendéglátóipari iskolát, majd három éven át Franciaországban tanulta tovább a főzés csínját-bínját. Itt olyan neves emberek konyhájában képezhette magát, mint Guy Savoy és Joël Robuchon, akik mindketten Michelin-csillagos séfek!

Ezt követően a Londonban lévő Aubergine étterem konyhafőnöke lett, amelynek hamar meg is lett az eredménye, mivel az étterem 3 év alatt két Michelin-csillagot is hozott számára!

Gordon nagy álma volt, hogy saját éttermet nyisson, ez 1998-ban meg is történt. 2001-ben a harmadik Michelin-csillagot is meghozta az étterem Gordon számára, így Ő lett az egyetlen skót szakács, aki ilyen eredményeket ért el. Ezt követően a birodalma egyre csak nőtt. Egyik éttermet nyitotta a másik után és a neve is egyre ismertebbé vált.

Gordonnak ma már nem csak Angliában vannak éttermei, Európa többi országában is terjeszkedett. Franciaországban, Írországban és Olaszországban is nagy sikereknek örvendenek az éttermei, de az Egyesült-államokban is közkedveltek a vendéglői. New York -ban és West Hollywood -ban is van egy-egy étterme, természetesen mindkettő Michelin-csillaggal kitüntetett.

Furcsa személyiség, zseniális szakács!

Aki látta már Gordon valamelyik műsorát, az tudja, hogy egy kemény akaratú, határozott személyiség, aki a legjobbat hozza ki a körülötte lévő szakács tanoncokból, még akkor is ha időnként zsarnokként viselkedik. A legismertebb tévéműsorai közé tartozik a Gordon Ramsay – A konyha ördöge, a Pokol konyhája és az Étterem életre-halálra, de ezeken kívül számtalan más műsorban is látható.

Jó néhány díjat is besöpört már, ami nem is csoda az Ő tudásával és tapasztalatával. Mondhatjuk, hogy valóban a konyha ördöge, hiszen a legegyszerűbb fogástól a legbonyolultabb menüig, mindent különleges odaadással és aprólékos figyelemmel készít el! Az Ő konyhájában nem lehet hibát véteni!

A tökéletességre törekvés jelképezi a konyhai eszközöket és edényeket is, amelyekhez a nevét adta a mesterszakács. Ezért érdemes megismerni ezeket a különös odafigyeléssel kidolgozott minden konyhában hasznos eszközöket. Ami Gordon ízlésének megfelel, az vélhetőleg nekünk is meg fog!

Ezeket olvastad már?

Gordon Ramsay Everyday kollekció

Az Everyday kollekció közkedvelt darabjai

Maze by Royal Doulton – tányérok, bögrék és minden más amire szükségünk lehet

Gordon Ramsay - edénykészlet