Gáztűzhelyek

Elektromos sütő (Kombi és Variant típusok)

A tűzhely alsó-felső főtésű sütőkamrával van felszerelve, melynek hőmérsékletét beépített thermosztát szabályozza. A forgatógombon az ábra szerinti jelzések találhatók.

Elektromos üzemű sütő forgatógombja

50-250 °C kapcsolási tartománya

A forgatógombon feltüntetett skála a sütőben beállított hőmérséklet változását jelenti 50-250 °C között. A thermosztát a beállított hőmérsékletet automatikusan állandó értéken tartja. A skűlával jelölt fokozatokban a beépített alsó felső fűtőtestek egyaránt üzemelnek.

Az "alsó fűtés" jelzéséhez forgatott kapcsológomb esetén csak az alsó fűtés üzemel, míg a "felső fűtés" jelzéshez forgatvacsak a felső fűtés üzemel, míg a "felső fűtés" jelzéshez forgatva csak a felső fűtés van bekapcsolva. A kapcsológombot "grillfűtés" jelzéshez forgatva üzembe helyezzük a grillfűtőtestet és a grillező forgatásra beépített grillező motort is.

A sütést a következőképpen javasoljuk elvégezni:

- a kapcsológombot forgassuk a 25-es jelzéshez, és kb 20 percig melegítsük elő a sütőt.

Húsfélék sütéséhez az előmelegtés nem feltétlenül szükséges.

- A sütő bekapcsolásakor piros és sárga jelzőlámpa világít, jelzi a sütő üzembe helyezését.

A sárga jelzőlámpa az üzemelés során állandóan világít. A piros jelzőlámpát a thermosztát vezérli, és amikor először kialszik, azt jelenti, hogy a sütő elérte a beállított hőmérsékletet, és a sütés elkezdhető.

A piros jelzőlámpa automatikus ki-be kapcsolása az üzemmódnak megfelelően történik.

- Az alsó bordán húsféléket, a középső bordán tésztaféléket süssünk.

- Az alsó és felső fútés külön kapcsolása a sütés minőségének javítására szolgál. Pl. a tészta teteje kevésbé sült meg, a felső fűtés kapcsolásával a további felső sütést biztosítjuk, anélkül, hogy a tészta alja tovább sülne. Ebben az esetben a hőfokszabályzó nem működik, a határterhelés (250 °C) elérésekor azonban a fűtéstestet kikapcsolja.