Gáztűzhelyek

Mire jó az ételformázó?

2014. január 21. | vissza a cikkekhez
Mire jó az ételformázó?

Az éttermekben mindig gyönyörűen vannak tálalva a különféle finomságok. A köret sokkal jobban fest a tányéron, ha meg van formázva, ugyanez érvényes a szendvicsekre és a süteményekre is. Ma már otthonunkban is tálalhatjuk a különböző finomságokat éttermi színvonalon. Az ételformázók számtalan alakzatúak lehetnek. Akadnak kisebb-nagyobb kör, háromszög, vagy négyszög alakzatúak, de különleges, ünnepeken használatos formákat is találunk.

Ezekkel az egyszerű eszközökkel pillanatok alatt gyönyörűvé varázsolhatjuk a köreteket, a szendvicseket, vagy a süteményeket. Csak annyi a dolgunk, hogy az ételformázóba helyezzük az adott finomságok, ha köretről van szó akkor a tetejét egy kicsit lenyomjuk. Ezt követően levesszük az ételformázót és már gyönyörködhetünk is a remekművünkben.

Akadnak olyan darabok is, amelyek desszertgyűrűként is használhatóak. Az alkalmazásával pillanatok alatt formássá és esztétikussá varázsolhatjuk az egyszerű burgonyapürét, vagy a rakott ételeket, szinte bármit amit szeretnénk feltálalni. Hiába finom az étel, ha nem mutat esztétikusan a tányéron. A tálalás nagyon fontos, hiszen a vizuális élményekre is szükségünk van. A saját konyhánkban is éttermi színvonalú, mutatós falatokat kínálhatunk családunknak, vendégeinknek.

CHEF 4 darabos ételformázó készlet

A készlet két darab egymástól eltérő méretű kör formájú, egy darab háromszög formájú és egy darab négyzet alakú ételformázót tartalmaz. A használatukkal változatosan tálalhatjuk az ételeket, mivel játszhatunk a formákkal és egy tányéron akár több alakzat is megjelenhet. Az ételformázók rozsdamentes acélból készültek, így időtállóak, ennek köszönhetően akár tükörtojást is készíthetünk az alkalmazásukkal, hiszen serpenyőben is lehet őket használni. A tisztításuk is egyszerű, mosogatógépben is tisztítható. A készlet a Dolcevita weblapjáról rendelhető meg, az ára 2100 forint.

Szív alakzatú ételformázó

Az ünnepi ebédeket, vacsorákat különlegesebbé tehetjük a hangulatos ételformázókkal. Akár szívformájú ételformázót is választhatunk, ennek használatával a szülinapi vacsorákon, évfordulókon felkínált ételek még szívhez szólóbak lesznek. A sütnifőzni weblapjáról 1800 forintért megrendelhető a rozsdamentes acélból készült szív alakzatú ételformázó.

Tudnivalók

Az ételformázókba helyezett köretek tetejét le kell nyomni, hogy az étel összepréselődjön és megtartsa formáját. Ehhez szükségünk van valamilyen eszközre. Néhány ételformázó készletbe beletartozik az étel nyomó is, de nem mindegyik tartalmazza. Ebben az esetben sem kell kétségbeesnünk, akár egy kanál használatával is lenyomhatjuk az ételt, de külön is vásárolhatunk ilyen eszközt. A gasztrocentrum weblapján kör, háromszög és négyzet alakzatú lenyomót is találunk.         
Szendvicsek, sütemények esetében nem kell az eszközt használnunk, hiszen enélkül is megtartják a formájukat.

Ételformázót nem csak készletben vásárolhatunk. A kínálat hatalmas, vehetünk akár egy-egy darab kör, háromszög, szív, vagy téglalap alakzatú formázót is. A használatukkal az étel varázslatosan mutat majd a tányéron. Szeretteinket ezentúl éttermi színvonalú vacsorákkal lephetjük meg.