Gáztűzhelyek

Milyen habverőt válasszunk?

2014. január 4. | vissza a cikkekhez
Milyen habverőt válasszunk?

A habverő elengedhetetlen konyhaeszköz, hiszen a krémek és görcsmentes szószok elkészítéséhez szükségünk van rá. A kérdés már csak az, milyen habverőt válasszunk?

Kézi habverők

A kézi habverők tökéletesen alkalmasak arra, hogy felverjük velük a tojást, vagy simára keverjük a szószokat. Kisebb-nagyobb méretben is érdemes beszerezni egyet-egyet, hogy akár a kisebb edényekben is könnyű legyen elkeverni a fövésben lévő finomságot. A használatukkal megakadályozhatjuk, hogy a szószok, főtt krémek csomóssá váljanak. Minden háztartási boltban beszerezhetőek néhány száz forintért a hagyományos rozsdamentes acélból készült eszközök, amelyek akár mosogatógépben is moshatóak.

Szilikonfejes habverő

A szilikonfejnek köszönhetően bármilyen edényben használhatjuk. Kerámia, teflon, bevonatú edények esetében is alkalmazható, mivel nem karcol. A szilikonfejes habverők hőálló szilikonból készülnek, így hideg és meleg ételek elkészítéséhez is használhatóak.

szilikonfejes habverő

A nyelük általában rozsdamentes acélból készül, tehát kényelmesen dolgozhatunk az ilyen típusú habverőkkel. Mosogatógépben is elmoshatóak, minden konyhában jól jön egy ilyen eszköz.

Multifunkcionális habverő

Ha nem szeretnénk kézi mixert használni, választhatjuk ezt az eszközt is. A használata roppant egyszerű, az egyik kezünkkel fogjuk, a másikkal tekerni kell az oldalsó kis kart. Így csak rajtunk múlik, milyen gyorsan verjük fel a habot, vagy keverjük csomómentesre a palacsintatésztát.

rozsdamenetes habverő

A szószok és öntetek is egyszerűen simára keverhetőek vele, de a tojás, vagy a habtejszín is pillanatok alatt felverhető a használatával. Gyakorlatilag ez a habverő leginkább egy kézi mixerre hasonlít és ennek köszönhetően számos étel elkészítéséhez használható is. Az előnye a mixerrel szemben, hogy nem lóg a kábel, így nincs utunkban miközben dolgozunk vele és áramra sincs szükségünk a használatához. Rozsdamentes acélból készült és akár mosogatógépben is tisztítható.

oxo habverő

Twist kettő az egyben habverő

Ez egy zseniális, darab, amely pár mozdulattal átalakítható. Összecsukva, amikor lapos a formája tökéletes a szószok keveréséhez, nyitott állapotban pedig könnyen verhetünk vele tojáshabot is. Mivel szilikonbevonatú acélból készül akár a forró mártásokat is simára keverhetjük vele, de hideg krémek esetében is ugyanolyan jól használható.

Twist habverő

A szilikonnak köszönhetően bármilyen edényben dolgozhatunk vele, mivel nem karcolja a felületet. Könnyedén szétszedhető, így kézileg és mosogatógépben is tisztítható. Ez a modern habverő szétszedve kis helyen is tárolható, de akár fel is akasztható.