Gáztűzhelyek

Kenyérsütés otthon kényelmesen

2014. január 1. | vissza a cikkekhez
Kenyérsütés otthon kényelmesen

Az otthoni kenyérsütés előnyei vitathatatlanok. Egészséges és friss kenyeret készíthetünk, bármilyen lisztből, de akár magvas kenyeret is süthetünk a kenyérsütőgépek használatával. A családunknak így mindig finom és egészséges kenyeret kínálhatunk, ami tartósítószer mentes.

Moulinex UNO OW3101 kenyérsütőgép

A 15 programnak köszönhetően mindenki talál olyat, amely az elvárásainak megfelel. Süthetünk 500, 750, vagy 1000 grammos kenyeret is. A készülék három sütési fokozattal rendelkezik és kiválaszthatjuk, hogy világos, közepes, vagy sötét legyen a házi kenyér héja. A melegen tartó funkció segítségével egy órán át melegen tarthatjuk a kenyeret. Rendelkezik kelesztés, kalács és dzsem funkciókkal is, így jól jön a konyhában, mivel nem csak kenyérsütésre használhatjuk.

A készülék belső része tapadásmentes, így a sütőedény és a lapátok tisztítása sem lesz bonyolult. Süthetünk hagyományos kenyeret, de akár teljes kiőrlésű és gluténmentes kenyeret is. Nagy kijelzővel van ellátva, ennek köszönhetően a kezelése egyszerű. Az ebolt oldalán 25.600 forintért megvásárolható.

Orion OBMS-2401- amiben egyszerre két kenyeret is süthetünk

A készülék különlegessége, hogy egy nagy, vagy két kisebb kenyeret is süthetünk benne egyidejűleg. 900-1135 grammos kenyeret készíthetünk ha csak egyet szeretnénk sütni, vagy kettő 450 grammosat.
A készülék egy órán át melegen is tartja a kenyeret és 13 órás késleltetési funkcióval is el van látva. A kenyér héjának színét is meghatározhatjuk. Mivel a belső része tapadásmentes a dagasztás folyamán sem ragad bele a kenyér tésztája és a készülék tisztítása is egyszerű lesz. A készülék 800 watt teljesítményű és a fent említett oldalon megvásárolható 21.500 forintért.

Panasonic SD2501WXE

A készülék 15 különféle programmal rendelkezik, ennek köszönhetően gluténmentes módra is állíthatjuk, de akár tönköly lisztet is választhatunk a sütéshez. A dagasztási program is automata, gyakorlatilag nincs egyéb dolgunk mint beletenni a hozzávalókat és már készül is a friss kenyér. Automatikus magadagoló tartállyal rendelkezik, így a magvaskenyér kedvelői számtalan finom kenyeret süthetnek benne. Használatával három különböző méretű kenyeret süthetünk és azt is meghatározhatjuk, milyen legyen a kenyérhéj színe. Lekvár és kompót módra is állítható a készülék, így a háziasszonyok igényeinek tökéletesen megfelelő. Az ebolt oldalán 47.800 forintért vásárolható meg.

A mai modern kenyérsütőgépekkel egyszerű az otthoni kenyérsütés. Nem kell a dagasztással töltenünk az időt, hiszen a készülék mindent elvégez helyettünk, csak a hozzávalókat kell beletennünk. Ha az egészséges táplálkozásra törekszünk, érdemes otthon sütnünk az ízletes kenyeret. A házimalom alkalmazásával megszabadulhatunk a lisztben lévő adalékanyagoktól, így a kenyér valóban olyan lesz, mint amit nagymamáink sütöttek anno a kemencében.