Gáztűzhelyek

Kempingtűzhely, amely töltőként is funkcionál

2014. február 11. | vissza a cikkekhez
Kempingtűzhely, amely töltőként is funkcionál

A kempingezés kellemes időtöltés, de időközben főznünk is kell, ha meleg ételt szeretnénk fogyasztani. Az elektromos készülékeink, mint a mobiltelefon, vagy a GPS is lemerülnek a több napos kempingezés folyamán. Végre meg van a megoldás, így főzőcskézés közben, akár a hegyekben vagyunk, vagy az erdő közepén fel tudjuk tölteni az elektromos készülékeinket is.

BioLite CampStove

A különleges kempingtűzhely, kicsi és könnyedén hordozható. Fával, szénnel, vagy akár gallyakkal is tüzet gyújthatunk benne, így az ételeink hamar elkészülnek. A különlegessége, hogy a hőenergiát árammá alakítja, ennek köszönhetően feltölthetjük vele az elektromos készülékeinket.

Hogyan működik?

A kempingezés folyamán csupán össze kell gyűjtenünk a gallyakat és tüzet kell raknunk a kis eszközben. Ezt követően a megfelelő helyre csatlakoztathatjuk az USB kábelt és feltölthetjük a mobiltelefonunkat, a GPS-t, vagy a lámpánkat. Mivel megújuló energiát használunk, környezetbarát módon tölthetjük fel árammal az elektromos készülékeinket. Nagyon hasznos lehet ez az eszköz a kirándulások, kempingek és táborozások folyamán is.

Érdekességek és tudnivalók

Már eleve az nagy előny, hogy nem kell magunkkal cipelnünk a kirándulásra a kis gázpalackot és a hordozható tűzhelyet, amelyek súlya jóval nagyobb mint eme eszközé. Nem kell az időnket arra fecsérelnünk, hogy összeszereljük a tűzhelyünket, hiszen a használata nagyon könnyű. Mivel a súlya sem nagy, akár a hátizsákunkban is magunkkal vihetjük ezt az egyszerű kis kempingtűzhelyt. A felső részére könnyen ráilleszthetjük a kis edényeket, így a főzés hamar megy majd. Amíg elkészül az étel, a telefonunk is feltöltődik. A kempingtűzhely füstkibocsájtása is alacsonyabb mint a hasonló eszközöké, ennek köszönhetően igazán környezetbarát.

A készüléket a biolitestove oldalán lehet megvásárolni 129,95 dollárért. A gyártó más kempingezéshez és túrázáshoz szükséges eszközöket is gyárt. A céljuk, hogy környezetbarát és megfizethető eszközöket kínáljanak a természet szerelmeseinek.

forrás: biolitestove.com