Gáztűzhelyek

Itt az első indukciós kávéfőző

2014. június 1. | vissza a cikkekhez
Itt az első indukciós kávéfőző

Az indukciós technológiát már évek óta ismerjük. Köztudott, hogy egyszerűen és energiatakarékosan főzhetünk az indukciós főzőlapok segítségével. Így nem csoda, hogy néhány olaszországi szakember már az indukciós kávéfőzőt is megálmodta.

 

A korszerű kávéfőző előnyei

Az indukciós kávéfőző segítségével akár espresszót és filteres kávét is főzhetünk. Ennek köszönhetően minden kávérajongó olyan gőzölgő feketét ihat, amilyet csak szeretne.

kép: lafenicemilano.com ↑

A találmány érdekessége, hogy 80%-al kevesebb energiát használ a kávéfőzéshez, mint egy hagyományos eszköz. Hogyan lehetséges ez? Az indukciós technológiának köszönhetően a kávéfőző bekapcsolását követően a víz rögtön 93 °C melegszik, így nem kell perceken keresztül várnunk amíg elkészül a kávé.

Kép: kickstarter.com ↑

Nincs előmelegítés, a La Fenice nevű készülék képes ezen a hőmérsékleten tartani a vizet és pillanatok alatt elkészül a forró italunk. A kávégép szoftvere lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással elkészítsük az ízlésünknek megfelelő kávét.

kép: kickstarter.com ↑

Praktikus és energiatakarékos

Az indukciós főzőlapot használók már tudják, hogy mennyire energiatakarékosak az ezen az elven működő készülékek. Egy csúcsminőségű főzőlappal akár 95%-al energiatakarékosabb lehet a főzés, mint más eszközök alkalmazásával.

A forradalmian új felforralórendszer lévén, még attól sem kell tartanunk, hogy a kávéfőző csöveiben vízkőlerakódás képződik. A beépített nyomtatott áramkör szabályozza a víz hőmérsékletét, valamint az átfolyás gyorsaságát.Egyidejűleg akár két csésze kávét is főzhetünk, espresszót és filteres kávét.

A fejlesztők azon dolgoznak, hogy a közismertebb kávékapszulákkal is használható legyen az eszköz. Így a jövőben valódi ízélményekben lehet részünk, ha a La Fenice mellett döntünk.

Design és ár

A kávégép nagyon esztétikus kivitelezésű. A fa és üvegborítás elegánssá, különlegessé teszi ezt a készüléket. Bátran kijelenthetjük, hogy az indukciós kávéfőző a konyhánk dísze lesz.

Ez év decemberében az első megrendelők már kézhez is kaphatják a La Fenice kávéfőzőt. A Kickstarter-en 3-500 dollárért lehet megvásárolni a készüléket. 700 dollárért 99 szerencsés vásárló a limitált kiadású, kézzel készített változatát is megvásárolhatja. Ezen kávéfőzők kivitelezéséhez Murano-üveget használtak fel, így nagyon különleges összhatást értek el.

A La Fenice Milano csapata a prototípus előtt ↑ (kép: coffeegeek.com)