Gáztűzhelyek

Elektromos konzervnyitók

2014. január 1. | vissza a cikkekhez
Elektromos konzervnyitók

Sok étel elkészítéséhez használunk konzerves finomságokat. A borsó, vagy kukorica konzerv remek ízű és nem kell hosszasan bíbelődnünk ezen zöldségek megfőzésével, ha a konzerv változatuk mellett döntünk. Viszont egy jó minőségű konzervnyitóra szükségünk lesz, különben kínlódás lesz a konzerv felbontása.

Szerencsére ma már nem csak a hagyományos konzervnyitók vásárolhatóak meg a boltokban. Az elektromos változat használata sokkal egyszerűbb és gyorsabb is. Nincs szükség fizikai erőre, egy mozdulattal kibonthatjuk a konzerveket. Bármilyen típusú konzervhez használhatóak, így nem számít a fém doboz mérete sem.

Asztali konzervnyitó

A Kenwood CO600 minden formájú konzervhez illeszkedik. Remek darab, amely használatával egyszerű lesz kinyitni a konzerveket. Legfeljebb 1,2 kilogrammos súlyhatárig használható. Puha gumifogantyúval is el van látva és vezetéktároló is található benne, így a kilógó kábel sem lesz idegesítő.

kenwood co600 ↑

40 watt teljesítményű, ez pontosan elegendő a nagyobb konzervek kinyitásához is. Fedéltartó mágnessel is rendelkezik, tehát elegendő ha a konzervdobozt fogjuk, nem kell amiatt aggódnunk, hogy a fedél leesik és piszkos lesz a konyhapult. A csúszásmentes talpnak köszönhetően a használata biztonságos. Késélezésre és üvegnyitásra is alkalmas, tehát ez egy három az egyben konzervnyitó, ami jól jön a konyhában.

Kézi konzervnyitók

A Fagor Al-350 típusú konzervnyitó kényelmesen használható, csak rá kell illesztenünk a konzerv tetejére és már működik is. Indító-leállító gombbal is el van látva, de automatikusan leáll ha a dobozt felbontottuk. A mágnesnek köszönhetően a konzervdoboz tetejéhez tapad, így még egyszerűbb lesz a konzerv felnyitása. 30 watt teljesítményű, pillanatok alatt felbonthatjuk vele a kisebb-nagyobb konzerveket, minden típusú dobozhoz illeszkedik. A kés könnyen kivehető, így egyszerűen tisztítható.

 

Fagor Al 350

A Clatronic DO 2852 típusú konzervnyitó a kialakításának köszönhetően egyszerűen használható, tökéletesen illeszkedik a kezünkhöz. 25 watt teljesítményű, árammal működik, így nincs szükség elem cserére, bármikor használhatjuk. Akár egy kézzel is működtethető, hiszen a mágneses felület a doboz tetejéhez tapad, nem kell attól tartanunk, hogy az beleesik a konzervbe. A penge eltávolítható, az eszköz tisztítása így könnyű lesz. Akasztóval is rendelkezik, tehát csak egy megfelelő helyet kell találnunk a konyhában, ahová felakaszthatjuk, hogy kéznél legyen amikor használni szeretnénk.

Az elektromos konzervnyitók nagy előnye, hogy a használatuk biztonságosabb a hagyományos társaikénál. Egy nagyobb gyermek is könnyedén elboldogul velük a konyhában. Akár az asztali, akár a kézi változat mellett döntünk egyszerűbbé tesszük a hétköznapi konyhai tevékenykedésünket.