Gáztűzhelyek

Egyszemélyes kompakt tűzhely

2014. június 5. | vissza a cikkekhez
Egyszemélyes kompakt tűzhely

Alex Bradley egy olyan kompakt főzőlap készletet álmodott meg, amely tökéletesen alkalmas az egyedülállóak számára. Nem foglal sok helyet, könnyedén szét- és összerakható, így akár magunkkal is vihetjük.

 

Mi is az a kompakt főzőlap?

A kompakt tűzhely gyakorlatilag mindent tartalmaz, ami ahhoz szükséges, hogy egy egyedülálló személy gyorsan elkészíthesse az ebédjét, vagy a vacsoráját. Egy dobozban helyezkedik el maga a főzőlap, a vágódeszka, az edények és egy kis képernyő, amely lehetővé teszi, hogy WIFI-n keresztül böngésszünk az interneten, így nem lesz nehéz recepteket találni. A kompakt készlet egy dobozban található, ha levesszük a tetejét, akkor a vágódeszka már a rendelkezésünkre is áll. Így már hozzáférhetünk az edényekhez és a főzőlaphoz, tehát kezdődhet a főzés.

A koncepció célja

A tervező, Alex Bradley szerint sok egyedülálló személy, főként az agglegények nem rendelkeznek megfelelően berendezett konyhával, így nem is igazán főznek. Emiatt leginkább gyorséttermi ételeket fogyasztanak, ami nem túl egészséges. Ezért egy olyan eszközt akart alkotni, amelyben minden benne van ami ahhoz szükséges, hogy könnyen és gyorsan főzhessünk anélkül, hogy egy jól felszerelt konyhánk lenne.

A képernyőn gyorsan áttekinthetjük a recepteket, ha van WIFI kapcsolatunk, így ha nem vagyunk jártasak a konyhaművészetben, akkor is finom falatokat készíthetünk. A készülék egyetlen hátránya, hogy kis mérete lévén nem tudunk benne nagy mennyiségű ételt készíteni, de mivel az egyedülállóak számára lett kitalálva, ez nem jelent majd különösebb problémát.

Praktikus kivitelezés

Mivel az edények, a főzőlap és a vágódeszka is egy dobozban helyezkedik el, főzés után csak el kell mosogatnunk és már össze is rakhatjuk a kompakt tűzhely készletet. Ennek köszönhetően akár a kis albérletekben, kollégiumokban is használható lesz, hiszen a tárolásához nincs szükségünk nagy helyre.

Ha elutazunk valahová, könnyedén magunkkal vihetjük, így bárhol is járunk mindig finom és egészséges házi készítésű ételeket fogyaszthatunk. A design is nagyon esztétikus, letisztult formatervezés, egyszerű mégis mutatós kivitelezés jellemzi leginkább a kompakt eszközt.

Ez a nagyszerű készülék egyelőre még csak koncepció, bár egy prototípus már elkészült. Remélhetőleg hamarosan forgalomba kerül, hiszen sok egyedül élő és örökösen utazó ember életét tenné egyszerűbbé.

Designer : Alex Bradley és Dezeen