Gáztűzhelyek

Néhány gondolat az akciókról, árakról

Aki gáztűzhely vásárlásán gondolkodik, annak az ár is elsődleges szempont a kiválasztás során, hiszen az üzletek kínálata messzemenően különbözik és egy adott gáztűzhelyt, vagy bármelyik egyéb terméket csakis úgy érdemes megvenni, ha meg vagyunk arról győződve, hogy a vételével bizonyosan jól fogunk járni. Az akciók tekintetében vannak külön erre szakosodott webes felületek, kiadványok, melyek elsődleges célja a fogyasztók ár szerinti tájékoztatása. 

Mik az akciók előnyei?

Ha tűzhelyünket akkor cseréltetjük le, amikor erre találunk egy megfelelő akciós árat, akkor sok tekintetben jól is járhatunk. A tűzhely árak roppant színes képet mutatnak üzletektől, üzlethálózatoktól függően, így ha kifogunk egy akár 40 - 50% akciót, úgy több évi energiaköltségnek megfelelő pénzt tarthatunk magunknál. Ugye azt mondanom sem kell, hogy a mai gazdasági időben erre mekkora szükség van?

Tűzhely akciókkal néha nem árt vigyázni

Mindig győződjünk meg arról, ha ez lehetséges, hogy vajon mi az oka az akciózásnak? Vannak esetleg termékprofil váltás miatt hirdetett tűzhely akciók, illetve olyan kampányok, melyek során a kicsit sérült termékeket próbálják értékesíteni. Ebben semmi kivetnivaló nincs, hiszen ha csak egy kis zománcsérülés van a tűzhelyen, ami esetleg a beépítés helyére tevés után nem látszik, akkor jól jártunk. Arra azonban nagyon kell ügyelni, hogy  – különösen a gáztűzhely akcióknál – hogy a vezetékek, csövek, szelepek, kapcsolók tökéletesen ép állapotban legyenek. Még akkor sem szabad ilyet megvenni, ha gyanúsan olcsó, mert a későbbiekben csak meggyűlhet vele a bajunk! Ugyanez az óvatosság sem árt olyan tűzhely akciókkal szemben, melyek ismeretlen, távolkeleti készülékeket kínálnak nevetségesen alacsony áron, hiszen a minőség és a későbbi szervizelés tekintetében bizonytalan az ellátottság.

Az árak meglehetősen változatosak

Nézzük meg az ár mellett, hogy milyen márka, régi és ismert, vagy úgymond noname távolkeleti?

Nyilván a nagy márkák drágábbak lehetnek, de természetesen ez a szabály sincs rögzítve, hiszen lehet egy-egy olyan akció, melynek során kedvezően juthatunk hozzá egy márkás és energiatakarékos tűzhelyhez. Akkor is érdemes megvenni előre, ha a konyha felújítása esetleg csak később esedékes, bár a legtöbben a tűzhelyvásárlást összekötik a lakásfelújítással, esetleg az új konyhabútor beszerzésével is.

Tűzhely akció tárgya lehet, hogy a konyhabútoros cég ajánl jó áron beépíthető tűzhelyet, melyet ingyen beszerel, vagy további kedvezményeket ad az árból, ha nagyobb értékben rendelünk nála mondjuk egyedi bútorokat, szekrényeket.

A tűzhelyek pályázati támogatása, árak csökkentése: vannak olyan akciók is, melyek során pályázati pénzből lehet korszerű, energiatakarékos tűzhelyet és egyéb háztartási berendezést venni. érdemes ezekre a pályázatokra figyelni, bár a legtöbbjét közületek, vagy nagyobb lakóközösségek, társasházak részére írják ki.

Tűzhely csereakciók, az igazi árbarát megoldás.

Akkor is jól járunk, ha régebbi tűzhelyünket beleszámítják valamely összeg erejéig az új tűzhely árába. A régi ára valójában szinte nulla, vagy alacsonyabb, mint amennyiért elvinnék, így ha ilyen akciót találunk, amit csereakciónak is neveznek, akkor érdemes megfontolni az ajánlatot. Elviszik a régit, nem foglal helyet, újra hasznosítják – és mi kapunk akciós áron egy új és energiatakarékos, szép tűzhelyet. Különben a régi készülékek, tűzhelyek átvétele kötelező. Ha mindezést még esetleg ingyenes ki- illetve elszállítást is kapunk, az megint csak nyereség.

Tűzhely akció nyereménnyel: aki bizonyos időben tűzhelyet vesz, az kaphat különböző konyhai eszközöket, vagy kisorsolnak egy konyhabútort, wellnesshétvégét, exkluzív borválogatást, vagy egyszerűen visszakapja a tűzhelye vételárát! Ez is egy nagyon gyakran alkalmazott akciós forma.

Tűzhely garanciális akciók: lehet, hogy nem pénzben kapjuk az akciós kedvezményeket, hanem garanciális időben, vagy évekig tartó ingyenes karbantartásban. Sokan nem engednek a márkás tűzhely árából, de szeretnének magasabb értéket képviselő szolgáltatást nyújtani, ekkor találkozhatunk olyan megoldásokkal, hogy meghosszabbítják a garanciális időt a kötelező 2 évről akár 3-5 évre is.

Összességében mindig nézzünk körül, mert sok tűzhely akciót találhatunk, akár olyat, melyben az árat csökkentik, akár olyan akciót, melyben a tűzhely hozzáadott értékét növelik.